måndag 18 januari 2010

Det som vi hade trott skulle bli en lugn helg med familjen blev inte riktigt vad någon av oss hade väntat oss. Kort efter att vi hade kommit till huset första dagen dök en av de andra familjerna som hyr huset upp för att tillbringa några dagar där. Antalet personer i huset ökade från 10 till 15 att dela på tre sovrum och ett vardagsrum.

Vid 02 natten mellan fredag och lördag slogs helt plötsligt air-conditionen av och det blev alldeles tyst. Det visade sig att strömmen hade gått och det var inte bara vi utan i hela området hade strömmen blivit jätte svag och slogs av helt om man försökte slå på någon apparat. Inte ens fläkten kunde vi få igång och i det lilla rummet där vi sov 6 personer + Nando började det bli klibbigt av värmen och fukten och i det svaga ljuset såg vi hur mycket myggor det egentligen var! När man har ventilationen på så kommer de inte åt att bita sig fast men nu började de kalasa på oss. Junior sov lugnt vidare medan jag viftade febrilt med en kudde ovanför Nando för att han inte skulle bli biten eller vakna av värmen. Inte fören vid femtiden var problemet löst och vi kunde försöka somna om igen. Min kind var alldeles svullen av alla myggbett och Nando hade fått några i ansiktet han med. Är det något som jag hatar så är det mygg!

Hela förmiddagen regnade de så det blev till att hålla sig hemma i huset men på eftermiddagen tog vi oss iväg till en annan strand som ligger ännu en bit bort längst ut mot en liten flod. Den ligger i ett område område med mangroveträsk och floden mynnar ut i havet. Där ligger en liten bar där man kan bli serverad vid ett bord ute i vattnet om man vill. Nando och jag höll oss dock på stranden.


Under dagen fördubblades antalet personer ytterligare och det började bli lite trångt i huset. Vår familj klämde ihop oss i ett av sovrummen och sov tillslut 9 personer i det minsta av alla rummen. På kvällen när det började bli dags för barnen att gå och lägga sig blev det en tyst fight om strömmen i huset som slogs av totalt om man försökte sätta på ventilationen i något av rummen. Vi började oroa oss för att få tillbringa ännu en natt i 30 graders värme utan ventilation men när man släkte och stängde av tv:n så gick det tillslut.

3 kommentarer:

  1. Vilken charmknutte! Skönt att se att Nando trivs igen.
    Härifrån vinterlandet är det svårt att föreställa sig era våndor om natten.

    SvaraRadera
  2. Åh, jag längtar ihjäl mig efter både dig och Nando. Han ser så stor ut!

    SvaraRadera
  3. Mamma: Ja jag förstår det. Men snart kommer du få känna på det själv. I Guarabira lär det vara ganska varmt också!

    Åsa: Ja men han ser faktiskt större ut på bild än i verkligheten :) Men han har säkert vuxit endel också bara det att vi inte märker det eftersom han oftast bara har blöja på sig hehe. Sa bli spännande om vi kan få på honom kläderna vi hade med oss när vi ska åka hem! Längtar efter dig med!!!

    SvaraRadera