fredag 8 januari 2010

CSI Jardim Paulista

Igår var det skottlossning här utanför på gatan. Vi var i vardagsrummet och hörde en massa skott som lät som ett fyrverkeri och eftersom det sen nyår har avfyrats endel fyrverkerier reagerade jag inte fören juniors pappa raglade in och slängde sig på golvet. Grannen som har en affär kom också inspringande med sin dotter under armen. Junior och hans bror sprang upp för trappan för att kika från balkongen och Nandos kusin Marcelli hade kvickt tagit upp honom från hans säng och sökt skydd i ett rum längre in. Jag stod mest förvirrad och viste inte riktigt vart jag skulle ta vägen men ganska snart så vågade vi oss ut för att se vad det var som stod på spel.
Efter nån minut så började alla gubbar, män och pojkar springa iväg för att ta reda på vad som hänt. Jean, Juniors bror var den första reporten att komma tillbaka med information. Två mopperånare hade blivit jagade av en polisbil, moppen hade vält och killarna sprungit iväg. Ena killen hade blivit jagad av polisen och lyckats hoppa över en mur. Men muren ledde bara till ett hus där polisen lyckades gripa honom. Han hade blivit skjuten i armen.

Den andra killen hade lyckats springa iväg men senare på dagen fick vi höra att han hade blivit gripen av polisen vid ingången till en favela som inte ligger så långt bort ifrån där vi bor. Han hade fått ett skott i armen och ett i magen.

Ännu lite senare på dagen fick vi höra att de hade stulit moppen efter att ha rånat en affär på nagellack. Junior trodde att straffet för det kan vara upp till 7 års fängelse beroende på om de hade vapen på sig o.s.v. Lite annorlunda än i Sverige! Här är det längsta straffet man kan få 30 års fängelse.

3 kommentarer:

  1. Läskigt, läskigt! Bra att familjen var så snabb att fatta faran! Jag tänker på er. Har beställt biljett nu.

    SvaraRadera
  2. Låter läskigt Lisa!

    Vad roligt att Karin sammanstrålar med er i Brazil!

    SvaraRadera