fredag 12 februari 2010

Ännu ett födelsedagskalas!

Den här gången var det Juniors kusin Syntia som fylde år och festen hölls tillsammans med hennes svärfar som också fylde år. Festen gick i "Sport Club" tema som är svärfaderns och även Juniors favoritfotbollslag.

Och så tårta så klart. Den här har Syntias mamma gjort, alltså Juniors moster. Vacker men iäääk!!! Junior har sagt att om vi någongång gifter oss i Sverige vill han ta dit Moster Deta för att göra brällopstårtan. Han är inget för prinsesstårtor utan vill ha mer substans. Under sockerskalet så är det en mastig kaka gjort på lite allt möjligt bl.a. katrinplommon och coka-cola. Junior säger att en "bröllopstårta" som den heter håller i ett år. Mmmmmm... Eh...

Syntia och hennes man har byggt sig ett litet hus på baksidan av svärföräldrarnas. De har den absolut finaste utsikten jag sett! Därifrån kan man se de två städerna Olinda och Recife. Syntia och hennes man väntar barn i augusti. Man kan redan skymta den lilla magen!

Nando gillade också utsikten :)

7 kommentarer:

  1. Många kalas det blir! Det ser ut som att ni har det välldans trevligt med familjen i Brazil!

    Måste hålla med om att Tårtan lät lite suspekt... När jag var i Brasilien köpte jag ett paket brasilianskt lyxigt kaffe till mina svärföräldrar. De sparade kaffet ganska länge innan de ville öppna den fina förpackningen. När den väl öppnades visade det sig att det låg en demolerad mjuk fruktkaka i förpackningen... I blame Vivi! ;-)

    Det som var ännu mer lustigt att den såg ut att vara okey och de åt av den och sa att den smakade bra... Alltså den var RIKTIGT gammal vid det här laget... Konservering rockar! Kanske? Eller?... ;-P

    SvaraRadera
  2. Tårtan är helt fantastiskt tjusig. Samma stil som hela faster Detas hem om jag minns rätt. Är det inte hon som bor i ett flerfamiljshus, mer inne i stan? Ett lyxigt med portvakt. Och lite stelt... som tårtglasyr.
    Jag håller med om att Syntia bor fint! Det ser högt ut. Bor de på övervåningen, eller är det en kulle?

    Hihi jag fnissar åt Emmas kaffe-tårta-förvandlade present. Snopet.

    SvaraRadera
  3. hallå!! tycker magen ser ut som tvillingar!! vet dom något ännu om hurvida det är 1 eller 2 barn där i?

    SvaraRadera
  4. Emma: Hahaha hur gick det till! :) Kaffet här är förövrigt andrahandssorteringen av vad som skickas iväg till Sverige så alla tycker kaffet vi tog med oss till Juniors syster är aldeles underbart gott!

    Mamma: Ja det stämmer. Moster Deta bor i en flott lägenhet i ett höghus närmare centrum. Syntias hus ligger högst upp på en kulle och är två våningar högt. Därav den vackra utsikten i tre riktningar. Man kunde till och med se en skymt av havet!

    Tova: Tycker du! Jag tror inte se har varit på ultraljud än eftersom hon bara är i 12:e veckan. Spännande! Ska vidarebefodra dina misstankar ;)

    SvaraRadera
  5. Nu med alla bilder och kommentarer är jag väldigt sugen på Brasilien. Speciellt som kylan och vintern biter sig kvar.

    Nando växer och frodas, hur ska det gå för honom när inte Basiliensläkten finns med?

    Längtar efter er alla!

    SvaraRadera
  6. Galet!
    Brassarna i kaffets land, dricker brasilianskt kaffe från Sverige med förtjusning!!! Its a crazy world! :-D

    SvaraRadera
  7. Papsen!! Va kul att du skriver!! ;) Alla frågar efter dig och längtar. Vi har lovat att "han kommer nästa gång". Förstår att du längtar till härliga brassesläkten och värmen!! Kram

    Emma: Ja det e crazy!!!

    SvaraRadera