onsdag 11 juli 2012

Brasbygge och köttbullerullning

Så var det dags för högtiden São Pedro och dagen innan byggde vi en ny brasa. Den här gången var det bråte från bakgården som hamnade på högen.





På kvällen hade jag erbjudit mig att fixa middagen. Nando har aldrig varit stor i maten och här har det varit svårt att få i honom något alls förutom kakor och glass. I ett tappert försök att få honom att vilja äta lite mat gjorde vi "Svenska" köttbullar. Det var svårt att få göra efter eget huvud med gammelfaster Ita i köket. Det tog inte mer än några minuter innan hon var med och pillade i än det ena än det andra. Förutom de vanliga ingredienserna revs det bl.a. i tomat, potatis och grönpaprika. Och så skulle de rullas i mjöl för att de inte skulle ramla isär när de skulle stekas. Det var bara det att Faster Ita hade tänkt fritera dem i olja medan jag ville steka i smör på gamla hederliga svenskköttbulleviset. Vi enades om att göra hälften/hälften.



Nando var med och rullade några små pluttipluttköttbullar i ärtstorlek och de var förövrigt de ända han sedan åt. Men köttbullarna uppskattades än mer av resten av tjocka släkten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar