lördag 14 juli 2012

Framme i Guarabira

Nu har vi anlänt till Guarabira som är en liten stad på landsbygden där Juniors mamma växte upp. Här är det lugnt och stilla till skillnad ifrån allt liv i Jardim Paulista där vi annars bor och där man knappt hör vad man själv tänker. Här och här kan du läsa om när vi senast var på besök i Guarabira! Nu bor vi hemma hos Juniors moster med affären som ni kan se i de andra inläggen och hon är jätte glad att ha oss här. Hon tycker att det är ensamt och tråkigt nu när Juniors mormor har gått bort. I lägenheter ovanför där vi bodde förra gången vi var på besök bor Juniors morbror och hans familj. Deras förra hund Luuk har fått flytta hem till barnens mormor för att den aldrig blev rumsren. Nu har de en 4 månaders blandras av cockerspaniel och pudel som heter Barbi. Jag har inga bilder än för jag har tappat bort min mobilsladd och kamerorna han inte komma innan vi åkte men bilder kommer så snart det går :)

Här är lite bilder ifrån de senaste veckorna och livet kring farmor Terezinhas hus i Jardim.

För två och en halv vecka sedan så köpte vi två små kycklingar till Nando. Nandos farfar älskar djur och har berättat att han hade kycklingar på bakgården förut men aldrig klarade av att nacka dem för att äta upp dem utan bara hade dem för att ta hand om. Den här typen av kycklingar kallas för Galinhas de Capoeira och är en sort som inte blir så stora. Man ser dem ofta gå runt lösa och de håller sig i närheten där de har blivit invanda. 


Här är en liten film med kycklingarna! Nu har de blivit så stora att de knapt kommer in i buren längre så snart måste vi fixa ett litet hönshus åt dem där de kan krypa in på natten och när det regnar.


När Tio Marcello är i närheten är det alltid något nytt projekt på gång. Tia Ninni kontrollerar så att arbetet går rätt till. Nando tycker att det är jätte kul att få hjälpa till!




 En liten minibanan! Har aldrig sett en så liten förut!
Nandos grannkompis Caio brukar komma förbi på helgerna när han är hemma från dagis. Livet som ensamstående mamma i Brasilien är inte lätt. Caios mamma arbetar som sömmerska och måste lämna honom på dagis redan 05.00 för att inte kunna hämta honom fören runt 19.00 på kvällen. När de kommer hem är det bara middag och bums i sängen.
 Mitt illa projekt med odlingskittet! Det har stannat av lite tycker jag men korriandern börjar ialla fall ta sig.
 Här är det färdiga resultatet efter Marcello och Nandos arbete på baksidan. De har rivit muren för att det ska få plats två bilar där.
 Aloe Vera!
Här håller vi nu på att göra i ordning en liten odlingsplats. Plantan som växer i det stora krukan heter hortelã och jag tror det är någon slags mynta. De använder den att göra te av om man är dålig i halsen. 
Här är lite fröer som jag köpte i en matvarubutik. Har sått en liten kruka av varje och det ska bli spännande att se vad som kommer upp om det kommer något. 





Världens största ritblock! Perfekt sand att rita i. 




Nu är kl 02.00 här och alla har gått och lagt sig för länge sedan. Så nu ska jag också gå till sängs!

1 kommentar:

  1. Kul med kycklingarna! Jättetrevligt att kolla alla bilder. Det känns nästan som att vara med er. Hoppas ni får det härligt på er tur. Och krya på dig! Hoppas inte de andra också råkar ut för magsjuka.
    Kram!

    SvaraRadera