torsdag 28 juni 2012

Första havsdoppet

I söndags spenderade vi dagen på stranden Maria Farinha och Nando fick ta sig sitt första dopp i havet. Det var tur att kusin Evelin hade följt med för det var ingen annan som kände sig sugen på att bada i blåsten. Men de två var som fiskar i vattnet och jag tror jag aldrig har sett Nando så vild av förtjusning.
Andra omgången bad!
Sen samlades det snäckor. Nando sa "Det är inga sniglar i mamma!"
Tillslut hade de så många att de inte kunde bära mer. Då hämtade de muggar så de kunde fortsätta samlandet. De andra skrattade åt att vi kommer få med oss tio kilo snäckor hem i resväskan. Som tur var glömdes dem kvar på stranden.
Här satt vi andra och hade det skönt. Det beställdes dricka från baren och Ostron och Caldinho (en slags soppa på mugg) från förbipasserande strandförsäljare. Medan vi satt där och njöt såg vi hur ett regnmoln började närma sig och vi fick en liten skur på oss. Men när den var över var det bara att hoppa i igen tyckte Nando.
Tillslut lyckades Nando få med pappa i det ljumma vattnet


2 kommentarer:

  1. Lycka!
    Men akta er för hajar och myggor! De har pratat om en ny farligare Dengue-mygga som kommit till Brasilien med insmugglade bildäck från Venezuela.

    SvaraRadera
  2. Oj läskigt! Jag som är livrädd för dengue! De pratar ochså om nån influensa som går nu och som man kan ta vaccin emot. Hajar är jag inte så orolig för men däremot de kraftiga vågorna!!
    Puss!

    SvaraRadera