söndag 22 juli 2012

Kycklingkärlek

På väg

Idag gick jag, Junior och Nando upp tidigt för att gå på teater-musikal i Recife. Vi skulle se Galinha Pintadinha "prickiga hönan" som är en superkänd figur här i Brasilien och finns som filmer med kända brasilianska barnsånger. Om man söker på Galinha Pintadinha på Youtube så hittar man massor med små musikvideor. Nando har i perioder varit helt besatt utav dessa små musikvideor och känner till alla figurerna. Grodan som inte tvättar fötterna är en av dem.
Teater

Vi kom till teatern en halvtimme innan den skulle börja och kön ringlade sig redan lång. Men vi fick ändå ganska bra platser i främre delen. Vi fick vänta ganska länge innan teatern började så Nando han bli rastlös.





GP
Själva Prickiga Kycklingen kom in som en superstar i slutet av showen. När teatern var slut fanns alla figurerna i foajén tillgängliga för fotografering. 
Vi lyckades sno åt oss en bild med en av de fulaste figurerna i hela teatern Katten men det var lögn att försöka komma ens i närheten av kycklingarna!

Kyckling
När vi kom hem kelade vi lite med våra egna prickiga kycklingar. Vi trodde ju att vi hade haft oturen att välja två tuppkycklingar men nu ser man att den svarta är en höna. Kammen har växt sig mycket större på den gula.
Kycklingar
Nando
Nando
Visst har de blivit stora!

2 kommentarer:

  1. Era egna kycklingar är i alla fall de finaste! Jisses vad de växer fort!

    SvaraRadera
  2. Ja men nu är de ju snart en månad gamla ;) När vi köpte dem sa de i affären att det var lagom att äta dem när de var 30-45 dagar gamla. Men vi kommer nog inte vilja äta dem. De får de göra när vi åkt hem!

    SvaraRadera