torsdag 5 november 2009

Nandos första födelsedagskalas!!!



Igår blev Nando en månad och det skulle självklart firas med buller å brak! Junior insisterade på att jag skulle göra en ”bolo” alltså tårta eller kaka på portugisiska och hade köpt med sig hela partykittet hem! Ni kan ju bara tänka er hur Nandos ettårsdag kommer att firas! I äkta brasiliansk anda!


Men man blir ju så himla trött av kalas!

Världens mysigaste sovplats!

Jag har varit dålig på att uppdatera senaste veckan men livet som småbarnsmor är aningen häktiskt. I Måndags var vi i alla fall på kontroll hos barnmorskan och Nando har gått upp drygt ett halvkilo sen sist! Han väger numera 4300g och är 52,5 cm lång. Att han växer märks på kläderna som börjar sitta åt och på första storlekens blöjor som han har vuxit ur! Nu har han lärt sig skrika ordentligt också och det kan komma plötsligt! Tidigare började det med någon minuts gny så att man hann avleda det men nu kan det sätta igång utan förvarning. Nattsömnen är lite olika med från natt till natt. Natten till idag var ovanligt lugn och jag tror faktiskt att jag fick sådär 1-2 timmars oavbruten sömn framåt morgonkvisten! Annars så sover jag väldigt ytligt och vaknar av minsta ljud men imorse kände jag mig ganska utsövd när jag gick upp.

Idag har jag, Nando och mamma varit iväg på en efterlängtad shoppingrunda! Jag inhandlade bl.a. en audiosladd och en s-videosladd så nu kan jag äntligen lyssna på musik och titta på filmer från datorn i stereon eller på tv:n! Jag investerade även i ett babyalarm eller va det heter så att jag kan höra om Nando vaknar även om jag är någon annanstans i huset! Det var skamligt dyrt men det kan det vara värt om jag slipper springa som en hönsmamma upp å ned för trapporna för att höra om han skriker hela tiden! Sen åkte vi till tygvaruhuset för att inhandla muddtyger men till min besvikelse fanns det inte så mycket att välja på. Köpte i alla fall ett rosa, ett rött och ett grått muddtyg och så ett svart viskos tyg som kanske kan fungera. Hittade även lite fina bomullstyger som jag måste komma på va jag ska göra med!

2 kommentarer: