fredag 26 mars 2010

Det finns så många saker att bli irriterad på när man har barn. Speciellt när man är på stan och t.ex. kommer springande för att ta en buss och så vill busschaufförjäveln inte öppna dörren där bak i bussen fast att han släpper in folk där fram... Vinkar att det är fullt fast man ser att det visst går att klämma in en vagn till. Eller när man är illamående och får stå med en trött och hungrig unge i famnen på ett fullsmockat pendeltåg... Eller när man får gå hoppandes med vagnen ned för trapporna för att hissen är "felanmäld" och ingen erbjuder sig att hjälpa till... Eller när vagnlösa människor väljer att hoppa in i hissen mitt framför näsan på en så att man missar tåget! Vem vill egentligen åka en äcklig kisshiss om man inte måste? Och så blir folk arga och suckar när man går förbi för att man tar plats och inte vejar för allt folk som kommer på trottoaren. Är det inte mycket lättare att veja utan barnvagn kanske?

3 kommentarer:

  1. Precis så är det och fan va less man var på vagnslösa människor ibland.
    Någon gång bara för ett ögonblick har jag kännt för att köra in vagnen i någon som tränger sig före Grrrr
    Men håll ut snart slipper du vagnen och då vill lillen alltid gå eller snarare springa själv och då har du inte tid att irritera dig på andra utan fullt sjå att hinna ikapp en snabbfotad Nando..

    SvaraRadera
  2. SHIT! Jag hade ingen aning om att det var så illa ställt med svenskarnas förståelse för barnvagnsföräldrar!

    Jag var övertygad om att man fick hjälp i trappor och upp på bussar som barnvagnsinnehavare! Detta var verkligen ny nedslående information Lisa...

    Jag blev dock ganska paff när jag upptäckte att människor direk reste sig och gav upp sin plats på kommunala fördmedel till barnvagnsmammor på Irland. Det var något nytt för mig, för i Sverige verkar kotymen mer vara att resa sig för äldre och gravida. Irländarna reste sig även för nunnorna... :-)

    Keep up the barnvagnsstruggle Lisa!

    Kram Emma R

    SvaraRadera
  3. ja ibland undrar man alltså...alla verkar typ tro att man ska köra ner från trottoaren när man kommer..blir sjukt irriterad på det.och det där med hissar..alltså SL hissarna är typ äckligaste i världen,fattar inte heller varför man skulle åka dem om man inte måste.
    igår var jag på bvc med barnen...jag kan inte lämna vagnen utanför,eftersom jag inte kan bära båda samtidigt..så jag måste strula in igenom en skitjobbig dörr.typ köra vagnen och hålla upp den samtidigt...o igår så bara stod det en gubbe brevid o bara glodde..hur svårt är det att hålla upp en dörrjävel liksom?
    Och så ska det suckas överallt på typ tunnelbanan ibland..speciellt av typ 20-30åringar tycker jag..bara för att de typ "asså är såååååå trött på föräldrar o deras vagnar..." bara för att folk skaffar barn när de är 45 i den här stan...

    SvaraRadera