tisdag 23 april 2013

Kattbesök

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna i hemma i Jardim Paulista då vi har haft besök av värdens finaste lilla katt. Nando har döpt den till Slory... Kanske värdens fulaste namn? Men han är bestämd han och hur vi än har försökt så är det så den heter.
 Den kom första gången till oss för kanske en månad sedan och stannade i två dygn ungefär. Då fick den inte komma in utan fick hålla sig till bakgården. Men efter den andra natten var den borta och när den varit borta i några dagar förstod vi att den flyttat hem igen, till en gammal tant på andra sidan vägen. Men så en morgon såg jag den leka utanför tantens hus som var helt igenbommat och jag gick dit och pratade en stund. Sen när jag gått hem och det gått kanske en timme kom min svägerska in med katten som hade följt efter henne hem.

Denna gång fick hon komma in och hon är världens mysigaste. Hon älskar Nando och kommer och puttar på honom med huvudet för att mysa. Han kan lyfta upp henne och gå runt med henne under armen utan att hon gör minsta ansats till att hoppa ned. Vi har alla förundrats över hur väluppfostrad hon är! Hon måste ha blivit väl omhändertagen i sitt förra hem. Jag har lite dåligt samvete över att ha lockat hem henne till oss men vi har försökt att lämna tillbaka henne men nu vill hon bara vara hemma hos oss. Tanten har sagt att det inte gör något, min svärmor har sagt att hon inte har det så bra ställt och säkert har svårt att försörja katten på sin ynka lilla pension. Svärmor har sagt att när vi har åkt hem ska hon försöka lämna tillbaka katten igen och bidra med ett kilo kattmat varje månad.

Jag måste erkänna att jag redan har googlat på "Ta med katt från Brasilien till Sverige"... Men Brasilien räknas som högriskland så även om det har blivit lättare att ta med husdjur över gränsen till Sverige så måste alla katter sitta i karantän när de kommer hem.


Det jag är mest orolig för är att hon inte kommer att bli så kelad med efter att vi har åkt hem. Men till och med min svärmor, som i vanliga fall ogillar alla typer av djur, har charmats av Slory! Så vem vet, det kanske kan bli ändring på den saken om hon får vänja sig lite :)

I skrivande stund ligger hon bredvid datorn på bordet och sover. Det är för övrigt bara jag som fortfarande är vaken och det är ovanligt tyst runtomkring. Det enda som hörs är snarkningarna från svärmor, en tickande klocka och det ständigt närvarande ljudet från bilar som kör förbi på vägen utanför. Nu är det även dags för mig att gå till sängs. God natt!

2 kommentarer:

  1. Så fin färg, med de mörka öronen och svansen. Och vilken djurmagnet du har till son!
    Sååå mysiga bilder!

    SvaraRadera
  2. Ja jag kan inte konkurrera med honom hur mycket jag än försöker ;) Jag tror hon kommer få endel mörka fläckar när hon blir större. Man kan ana dem redan över ryggen och i ansiktet. De klarblåa ögonen är fängslande!!!!

    SvaraRadera