måndag 29 april 2013

Recife Antigo

Den här resan har vi inte varit på så många turistutflykter eftersom jag har haft fullt upp med min C-uppsats men nu när det börjar närma sig hemresa tog vi en söndag och åkte in till Recife Antigo, gamla delen av Recife. Det var kul att äntligen komma ut lite på dagtid efter att ha spenderat stora delar av tiden här vid ett skrivbord! Vid Marco Zero, torget vartifrån man räknar alla avstånd till staden, hölls det någon slags mässa. Den höga stolpen till vänster på bilden är en skulptur av konstnären Francisco Brennand och står, tillsammans med många andra skulpturer av samma konstnär, på en konstgjord ö byggd som vågbrytare. Dit man kan ta sig med små motorbåtar som kör turister i skytteltrafik.
 Denna gata är nog en av de mest kända i Recife Antigo och i det ljusgula huset med röda dörrar till vänster ligger den första synagogan i Amerika som enligt Wikipedia var aktiv under 1630-1657, när Holländarna var vid makten.
 Längs Recifes hamn så ligger det flera gamla hamnbyggnader som håller på att reformeras. Här är en som byggts om till en exklusiv marknad med konsthantverk. Utsidan har smyckats av olika konstnärer.
Många av husen i gamla Recife är förfallna och skruttiga och man blir lite ledsen över att ingen ser ut att bry sig om de vackra byggnaderna. Men kring Marco Zero så är det väldigt vackert restaurerade. Här är också en av de mest kända vyerna i Recife, en av stadens alla vackra broar.
Brasilien kallas ibland för Sydamerikas Venedig men jag relaterar mer till Stockholm och får lite hemkänsla när jag är här. Speciellt när man åker förbi på kvällen! Det ni ser på andra sidan är utsidan av Recife centrum.


 Här är ännu ett vackert hus mes otroligt välarbetade fönstergaller!
 Iskallt kokosvatten! Något som jag har lärt mig att tycka om. Sött, törstsläckande och tydligen väldigt nyttigt!

På kvällarna fylls vägarna i Recife Antigo med små matstånd och barer på hjul. Speciellt på helgerna fylls gatorna med liv och olika musik- och slagverksgrupper tränar här och där. Bästa stället att tillbringa kvällarna under Karnevalen!

 Även det skruttiga kan vara så otroligt vackert!!! Skulle tapetsera en vägg hemma med bilden ovan.
Den sista bilden är tillägnad vår älskade och efterlängtade Ylle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar