tisdag 26 mars 2013

Jag älskar brasilianska barnkalas!

Några dagar efter att vi anlänt till Brasilien var det dags för det första barnkalaset. Det var grannbarnet Gabrielli som fyllde 5 år och temat var "Barbie". Som gäst på ett brasilianskt barnkalas får man sitt eget bord där man sedan under festen blir serverad med godsaker: "Salgadinhos" som är; salta kakor, rullar fyllda med köttfärs, cochinhas och andra "matiga" småkakor och så "Doces" vilket är sötsaker så som handrullade bollar gjorda av kondencerad mjölk med olika smaker; choklad, vanilj, pistage... Här fanns det även en ny sort som jag inte smakat förut som var lite som en snickers boll gjord av någon slags kola och hackade jordnötter. Mmmmmums!!! Dricka får heller inte saknas och så någon gång under festen brukar man få motsvarigheten till "hot dog"; köttfärsbyllda bröd. 
Nando var lite blyg till en början.
Här är födelsedagsbarnet (flickan bredvid Nando) och bordet med tårtan. Kalaset var "Bombad" om man ska uttrycka sig med brasilianska termer d.v.s. väldigt påkostad!
Efter några glas läsk och lite Doces så blev det fart på barnen!
Grannpojken Everton
Nando hittade en "stor pojke" att leka med och som han sedan pratade om flera dagar efteråt!
Och jag fick den här godbiten att gosa med!
Alla brasilianska kalas avslutas med att man sjunger "parabéns" och tårtan delas ut. Tror att alla tyckte att det var en lyckad fest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar