torsdag 7 april 2011

Hmmm...

Ok, jag kanske måste tänka om lite angående min balkongplanteringsdag. Tydligen så finns det inte så stort utbud av växter som klarar frostnätter och dessa kan komma ända in i juni. Blir kanske lite sent med tanke på att vi kanske åker iväg till Brasilien då. Funderar på att kanske bara dra ihop ett gäng för att planera vad vi ska göra med våra gemensamma takterrasser istället. Lite mindre risktagande gällande inköp och så kanske det är lättare att engagera andra i huset för ett sådant syfte. Kanske kan man istället fixa en liten vårfest i anslutning med vårstädningen eller nått för att lära känna resten? Hur som helst var det väldigt intressant på kursen idag och jag har fått lära mig om jord och fått en lista med lite olika växter som passar sig för balkongodling. Nu ska jag bara googla på alla så att jag ser hur de ser ut också!


Mina små plantor har fått en nattlampa. Jag oroar mig lite för att de inte får tillräkligt med ljus och att det är för varmt för dem nu när de har börjat gro. Jag har också lärt mig att det är dags att plantera om dem när rötterna börjar krypa ut på undersidan men än så länge så är det bara i en av korrianderkrukorna som de har börjat sticka fram.
Jag önskar mig en diskmaskin. Det är så jävla tråkigt att diska! Och så är det inte miljövänligt heller. När vi flyttade in kunde jag till och med tycka att det var lite mysigt att stå där men det gick snabbt över kan man säga. Måste bättra mig. Känns som att det är Junior som har diskat de senaste 10 gångerna....

3 veckor gamla!

Nu har det gått en vecka sedan sist och i kväll är det dags för balkongodlingskurs igen! Hoppas att kursledaren kommer den här gången! Så här der det ut i odlingslådan nu!

Pärontomaterna

Korriandern

Persiljan

Röd Paprikan

och Körsbärstomaterna

Jag längtar till i vår då man kan börja plantera ut på balkongen! Vi har jätte fina mattpiskningsbalkonger på taket som föreningen har sagt ska göras i ordning och jag har massor med idéer! Jag skulle till exempel vilja ha ett litet väggväxthus! Hade jag haft pengarna så skulle jag gärna bekostat det själv. Jag hoppas att jag får med mig några grannar att göra fint där uppe så att man kan använda dem!

måndag 4 april 2011

Jag har en ganska galen idé. Jag har tänkt på den sen förra sommaren ungefär när besvikelsen över att vara inpaketerad av ett fasadbygge och inte kunna använda balkongen gjorde att jag tänkte att "nästa år ska balkongsessongen bli perfekt!" Idén är denna: En balkongodlingsdag och den har två syften. För det första: Komma igång ordentligt med balkongodlingen redan i början av sessongen. Jag har de fakto tre fasta hållare för balkonglådor som måste utnytjas! För det andra: Jag har knapt sett en enda av mina grannar sen jag flyttade hit och jag måste ju göra något försök att försöka få dem att krypa ut ur sina hålor!

Tanken är att jag ska införskaffa plantor och annat material som sedan de som vill får använda sig av till självkostnadspris. Det som blir över kanske jag kan lämna tillbaka eller så använder vi det till föreningens allmänna ytor. De flesta bara suckar när jag berättar om idén och det kanske låter helt orealistiskt men jag känner att jag verkligen vill försöka. Aja, jag ska skicka ut informationsblad till grannarna så får vi se vad de säger! Är du nyfiken på att vara med så gå in och anmäl dig på facebook! Eventet heter "Balkongodling"

söndag 3 april 2011

Våååååår!

Det är så härligt nu när marken är fri och Nando utforskar glatt varje kvadratcentimeter av marken efter spännande saker! Nu är snön borta nästan över allt men det finns ett sälle i närheten utav oss där det rinner och droppar så att dessa fantastiska konstalationer har skapats!

fredag 1 april 2011

Igår var första dagen på min balkongodlings-kurs. Jag har verkligen gått och peppat i flera veckor och såg jätte mycket fram emot det! Hela gruppen satt och väntade och när det gått tio minuter över tiden började vi undra om något var fel. En av deltagarna sa att kursledaren kunde vara lite vimsig och ofta kom försent men att det också hände att hon glömde! Jag hittade hennes nummer och ringde och ja, hon hade glömt. Sån jävla besvikelse! Hon bad att få skjuta på det en vecka och vad kunde vi göra. Jag skulle kanske ha startat min egen studiecirkel ändå! Så här ser det iallafall ut i odlingslådan nu!
Pärontomaterna

Persiljan

Röd Paprika

och Korriandern

Nando hjälper gärna till men tycker också om att trycka ned de små plantorna i jorden.