fredag 28 maj 2010

Känner mig alldeles tafatt inför det här med mat. Alltså matlagning… har aldrig varit min starka sida. Å har helt missat det där med smakportioner. Är det tänkt att man ska göra mos på morötter ena dagen, potatis andra och palsternacka tredje? Barnhans är nu 8 månader och ska enligt böckerna äta en måltid MAT om dagen, en (eller var det två) gluten mål typ välling eller gröt och sen bröstmjölk som komplettering. Vi har tur om vi får i honom några skedar av nått annat än bröstmjölk och kanske några klunkar välling. Vatten däremot älskar han!

Men är det ok att helt enkelt bara skita i smakportionerna och bara börja ge MAT? Typ mos på lite allt möjligt? Jamenar barnmatsburkarna är ju det. Eller kommer han då bli helt förvirrad i livet och aldrig känna skillnad på morot och potatis?

6 kommentarer:

  1. det är väl bäst att börja med typ..potatis..prova det några gånger.antagligen kommer han spotta ut mest hela tiden..för att han inte känner igen konsistensen..sen är det väl bara o börja med burkar...det gjorde vi.bina o knut var aldrig intresserade av mosade grönsaker o så..smakade typ en gång på potatismos.
    välling älskade de dock från första stund..

    SvaraRadera
  2. Ja burkarna har vi prövat lite olika. Men jag får i honom typ en tredjedels liten burk. Inte att han spottar ut utan han vägrar att öppna munnen och skakar på huvudet. Men det är väl bara att försöka och kanske ha lite mer tålamod än va jag har.

    SvaraRadera
  3. klart han kommer börja äta.vill han inte ha är det ju ingen idé att tvinga...det släpper när man minst anar tror jag.
    håller man på o trugar o så..så lär sej barn på en gång att mat är ett maktmedel..där man kan bestämma helt själv haha.

    SvaraRadera
  4. Ja, känner av maktgrejjen redan! Bävar inför när han blir större, kommer bli värsta fjantmamman.. totalt dominerad. Men ja, så länge jag fortfarande ammar så antar jag att han får i sig tillräckligt. Annars skulle han väl äta av hunger. På onsdag ska vi på bvc så då får vi se om han följer kurvan!

    SvaraRadera
  5. det går nog mycket i perioder för små barn..bina o knut äter som hästar vissa månader..o månaden efter vill de inte ha något alls..vill leva på välling typ.

    SvaraRadera
  6. Ja man ska väl inte stressa upp sig så mycket. Och inte jämföra sig med andra... Det är ju ingen tävling även om det ibland kan kännas så mellan mammorna på öppna förskolan.

    SvaraRadera