torsdag 1 november 2012

Höstpyssel

För några veckor sen hade vi höststädning i vår förening och vi fixade fint i våra trappuppgångar.
Vi planterade även bärbuskar på baksidan där det tidigare varit en meterhög tistelmatta. Nu finns det Svartvinbärsbuskar, en Björnbär, två Gojibär och några Hallonskott ifrån vårt landställe. Det ska bli spännande att se vad som överlever vintern.
På landet plockade jag även frön från lite olika blommor och tänkte göra ett höstsåddsexperiment. Jag läste någonstans på nätet att man kan så frön i krukor och gräva ned hela krukorna i jorden om man inte har bestämt vart man vill att plantorna ska vara sen när de växer upp. Eftersom rabatterna där jag tänkte sätta dem egentligen inte är mycket till rabatter än, med massor av ogräs och nästintill bestående av 100% lera så tänker jag att denna metod känns som ett bra sätt att börja med.
Fröerna som jag plockat kommer ifrån Stockros, Malva, Klematis, Akleja och sen har jag plockat lite tagetesblommor ifrån balkonglådorna. Tagetesfröna tänkte jag sprida ut kring Hallonbuskarna för jag läste någonstans att det skulle vara en bra kombination.

I hinkarna och krukorna hällde jag såjord och krukorna grävde jag ned så gott det gick. Eftersom det är lerjord så blev det inte direkt tätt kring krukorna men jag fyllde på med lerklumpar som förhoppningsvis blir något slags skydd iallafall. Sist täckte jag det hela med massor av löv.
Ja, som sagt ett experiment. Vi får se vad som händer i vår!

Familjemys

Något av det mysigaste som finns är att få tillbringa helgen med finaste morföräldrarna. Det är verkligen en lyx att ha den möjligheten! Sist vi var där var det höstfix i trädgården som gällde. 
Äpplena togs om hand och de flesta kördes iväg till ett härbärge som gör must utav dem.

Sen är det ju så klart toppen att få så mycket tid till lek och mys!
Mormor presenterade sina favoritbilarna från barndomen. Bland de gamla bilarna finns bl.a. en Mercedesambulans och en "folkvagn med lampa på huvet".
Tack för en fin helg!