söndag 26 september 2010

Gårdagens loppisfynd!

Igår var jag på världens bästa loppis som jag har lovordat vid tidigare tillfällen och som alltid kom jag hem på bästa humör med fina fynd i kassen!

Hade svårt att tro mina ögon när jag såg detta vackra lapptäcke hänga där mitt i blickfånget för alla besökare och när jag såg prislappen! 60 kr!!!? Det är alltså ett alldeles på riktigt handsytt lapptäcke om ca 2x2 meter. Så nu till alla lapptäckssyende människor där ute inklusive mig själv. Så mycket är slitet värt!?

Några söta koppar att slå sönder! totalt 15 spänn..!

Från någonstans i mitt förflutna kan jag förnimma en känsla av daggfylld kvällsluft blandat med pappas sommarsvett- och ciggarettröksdoftande skjorta... Barndomsminne från landet? Var iallafall tvungen att köpa den för 1 kr.

tisdag 21 september 2010

Brazilian Day

I år var första gången som Brazilian Day firades i Sverige. Man fick nästan känslan av att vara i Brasilien för en stund! Den brasilianska ambassaden var en av arrangörerna och i stort sett alla grupper som har brasilienanknytning medverkade varav min kompis Saras Capoeiragrupp "Wild Capoeira Kids" var en av dem. Hon tränar barn från 2 år så nästa år får Nando börja!

(Fototgraf Sara)

måndag 20 september 2010

Känner mig oftast lite yr när jag kommer ut i skogen och speciellt efter några timmars svampletning! Vet inte om det är den friska luften eller koncentrationen på marken framför mig som gör det? Som om huvudet blev 10 gånger klarare men inte riktigt kan ta in allt... Underbart är det iallafall och när vi kom hem var jag härligt mör i kroppen och rosig om kinderna. Då var det som alltid det där tråkiga rensjobbet kvar men när man sitter med sin kantarellmacka är den helt klart mödan värd!

Lycka äro att upptäcka de där halvt gömda, knallgula och underbart doftande!


Längtar tills man kan idka balkonghäng igen...

lördag 18 september 2010

Det var länge sen! Har inte haft tid på senaste. Har blandannat sysslat med detta.

Börjar få panik över att jag börjar skolan snart. Hitta böcket, läsa varje ledig stund, koncentrera mig på viktiga saker som mitt huvud inte gjort på snart ett år! Det är alltså fyra veckor kvar av den så kallade ledigheten och det känns som om jag aldrig mer kommer hinna vara kreativ. Vet inte ens om jag vill plugga längre?


Det här med mat och sov problemet började styra upp sig med rutiner och mellanrum mellan måltiderna och läggdags kl 8 utan tuttsnutte. Men en helg på landet förstörde allt och nu är vi tillbaka där vi var. Men han har iallafall börjat äta hela måltider då och då när det varit bra dagar och det känns som om det är det viktigaste. Sen kommer det andra nog med tiden eller så får vi ta tag i det när vi inte orkar längre. Han är så söt! Han har lärt sig att pussas och jag hörde hur han smackade på sin lilla gosedjurshund i mörkret! Bästaste, gulligaste, mysigaste tiden måste ändå vara just precis NU. Vill stoppa tiden i typ ett halvår!