onsdag 28 april 2010

Nu har vi bott en vecka i vårt nya hem. Kan väl inte säga att vi kommit i ordning än. Det är så mycket som måste göras och köpas, men vi har börjat vänja oss vid det nya livet iallafall. Ibland får jag en känsla av att vi är små dockor i ett dockhus som någon leker mamma-pappa-barn med. Får någon slags overklighetskänsla. Som om det bara är på låssas. Tänker att andra ju måste se på oss som en riklig liten familj. Och på mig som vuxen. En mamma. Känns konstigt... Har gått en sväng i området idag. Var bl.a. I simhallen bredvid och hämtade en träningsbrochyr. Tänkte försöka komma iväg på nått pass innan Junior sticker till jobbet på mårnarna. Upptäckte för övrigt att det ligger en park nära oss med en gigantisk lekplats! Det blir kul i sommar!

Är trött på att inte ha internet och att va tvungen å blogga från mobilen! Blogger, make a iPhone app! Där man kan lägga upp bilder! Please!!! Har beställt bredband men jag har en känsla av att det kan ta lång tid att få det installerat...

Jarijarijari. God natt.

tisdag 20 april 2010

03:16

Jaha då sitter man här mitt i natta, den sista natta. Hemma... I kollektivet, generationsboendet. Huset som i november inhyste 6 personer och två hundar. Från och med imorgon är det bara Mamma, Pappa och Ylle kvar. Kan inte sova. Inte så konstigt kanske. Alla ljud som är så bekanta. Som bergvärmeapparaten som surrar under golvet, känns som om den var aldeles brevid. Alla tankar snurrar. Flytten i morgon. Måste skicka in adressändringspappren, beställa Internet, TV, ställa herr Nilsson i dagiskö, anmäla till ny bvc, köpa ett köksbord, stolar, en dammsugare.. Vill packa allt som är opackat men det sover två herrar i rummet. Mina kläder. Använder typ 10% av kläderna jag äger... Har lust att lägga allt i en sopsäck och ge till behövande. Fick föresten en idé när jag låg och försökte sova. Att jag skulle tvätta alla mina gamla sticksiga ylletröjor så att de tovade ihop sig och sen göra nått av dem. Varför inte sittdynor. Eller skoinlägg? Just för tillfället tycks det mig som en alldeles förträfflig idé. Får se vad jag tycker imorgon. Antagligen läggs den på hyllan för braiga idéer i väntan på tid. Tyckte mig se en lokal med en massa krukor och annat keramiskt i fönstret i ett hus nära mitt nya hem när vi svishade förbi idag. Tror kanske att det var en önsketanke som förvillade min syn i förhoppning om att jag ska ha en keramikverkstad som granne. Längtar tills jag är 40. Då ska jag kanske göra en helomvändning i mitt liv och tjäna pengar på att knåda ihop fina föremål i lera. Jahapp. Nä nu ska jag kanske sova lite eller iallafall inta horisontalläge i väntan på sömntåget... Godnatt mamma som antagligen sitter och sliter fortfarande med sitt gigantiska 300-bilder-på-en-månad jobb.

måndag 19 april 2010

Inflyttningen... del 1

Ja då har vi fått nycklarna och börjat flytta in. Det känns onekligen konstigt att tänka sig att vi ska bo där inom bara några dagar. Börjar få lite smått panik över allt jävla skit man har samlat på sig samt brist på tid att packa samt brist på lådor att packa i. Än så länge har vi återanvänt de få vi har typ 7 stycken d.v.s. åkt en vända, plockat upp innehållet och sen hem igen för att fylla på mer.

+ Man slipper en massa ouppackade kartonger som bara står i ett hörn i månader, kanske år...

- Man måste plocka upp all skit som man hellst bara skulle vilja ställa i ett hörn och lagra i månader, kanske år...

Idag slogs jag av att vi typ inte har några möbler och att det ju kan vara bra att ha det när vi nu ska bo också i verkligheten. Det är så mycket som vi måste köpa. Har tänkt i stil med att "hellre vara utan än att släpa dit en massa skit som vi inte vill ha" men det funkar ju inte i praktiken. Vi måste ju t.ex. ha ett matbord. Och några stolar och någonstans att förvara våra kläder. Aja... säger som jag sa när jag var 16. Allt löser sig... Men med en hård klump i magen. God natt.

söndag 18 april 2010

Helg på slottet

En nypa luft mellan mötena på Häringe slott. I parken fanns det fina skulpturer i sten!


Som jag skrev i förra inlägget var våra bordsgrannar vid middagen Zinat Pirzadeh med sällskap. Har nu fått reda på att sällskapet var Bob Hanson.

Kaffet intogs i den öfvre salongen.

I konferenslokalen fanns det spännande tovade kuddar. Redan förra året när vi var här fanns dem och sen dess har jag funderat på om man kan göra sånna själv på nått sätt?

lördag 17 april 2010

Like a prinsess

Ligger i en hotellsäg på ett slott Herren herr Nilsson sovandes bredvid i en alldeles egen liten säng. Vi är på konferens med styrelsen och har suttit i möte från lunch till kväll. Därefter en promenad i den vackra parken och en fyra rätters middag på det. Vid bordet intill satt ett äldre par. Mannen var blind och kvinnan var hans förlorade sinne genom att beskriva allt omkring. Det var så fint! Det verkligen strålade kärlek omkring dom och jag blev varm i hjärtat. Sen visade det sig att mannen var en känd akademiker som jag använt mig av i ett arbete kring bemötande av personer med funktionshinder. Jag hade lust att gå fram oh hälsa men var för feg. Om jag ser dom imorgon kanske jag vågar.

Vid det andra bordet intill satt skådespelaren Zinat Pirzadeh med sälskap och när hon såg herr Nilsson utbröt hon "bäääääbis" och bad om att få hålla. Han hade precis vaknat och såg ganska fundersam ut. Så synd att man inte kan lägga upp bilder från telefonen i den här light-blogg versionen. Får bli när jag kommer hem.

Nä kanske bäst att försöka sova lite nu... Känner ingen som helst sömn men däremot lite kramp i skrivfingret. God natt!

måndag 12 april 2010

I lördags var vi på Skopan och vi kom av misstag en halvtimme för tidigt. Trotts det stod det redan ett tiotal personer och väntade utanför ingången och under tiden vi stod där hann kön ringla sig bort några hundra meter till. Medan minuterna gick höjdes förväntningarna och det nervösa pirret i magen blev allt starkare. Jag funderade på vad som rörde sig i de andra köandenas huvuden. Vad var det de var ute efter? De såg i motsats till hur jag kände mig väldigt lugna och sansade ut. När kl var 2 minuter i 10 lösgjorde jag bromsarna på vagnen och gjorde mig berädd på startskottet och när dörrarna öppnades sprang jag med tanterna (och några gubbar) in i lokalen. Jag visste egentligen inte vad jag letade efter men jag rycktes med av upphettsningen. Jag stannade upp vid möblerna och såg de andra fortsatte mot köksavdelningen. Det är tydligen där man gör de största fynden? Jag skulle så gärna vilja se vad folk hittar för nått! Tycker det är lika roligt när andra hittar fynd som när jag själv gör det. Skulle va roligt att stå utanför någon dag och få kika i kassarna när kunderna går hem!

Min korg förblev tom ett ganska långt tag. Jag plockade på mig lite strösaker som en visp och några bakbunkar och inte fören jag satte mig för att ge herr Nilsson lite att äta såg jag den Citrongula soffan som stod en bit bort. Det var kärlek! Så nu är jag innehavare av en alldeles underbar, dock något sticksig, citrongul soffa från 1934. Senare när vi satt och fikade såg jag den här underbara lampan som stod och gömde sig på andra sidan lokalen. Den fick också följa med hem.

På textilavdelningen plockade jag på mig lite gardiner och en massa örngott + lite anndra kuddfodral. Hittade även en jeanskjol för 25 spän som passade perfekt! Har sagt det förut och säger det igen. I love Skopan!

fredag 9 april 2010

Har så smått börjat packa. Får passa på när herr Nilsson sover vilket inte är så ofta ej heller länge men idag hann jag fylla två små kartonger. Mest krafs än så länge. Så svårt att veta vart man ska börja. Har fått värdefulla tips från vänner å i helgen ska jag nog hinna packa lite mer när Junior är hemma. Ska till Skopan och trängas med tjockrumpor och vassa armbågar också. Ska försöka få tag på diverse bra att ha saker exempelvis bestik...

onsdag 7 april 2010

Alltså...

Min dator var så full med saker att den inte ens kunde uppdatera virusprogrammet för det fanns inte utrymme att spara uppdateringarna på hårddisken. Då ligger det aningen för mycket där och skräpar! Har gjort en back-up nu iallafall och slängt allt! Vårstädning skulle man kunna säga. Blev nog minst ett kilo lättare! Känns t.o.m. lättare att knappa på tangenterna. SKÖNT! Har haft en mycket bra dag! Herr Nilsson har varit go å gla och världens mysigaste bebisfarbror. Längtar så jag dör tills den 15:e... Vill börja flytta in!!! NU!

Påsk på landet...

Vi har varit på landet över helgen. Jag, syrran, hennes kille, faran och så herr Nilsson såklart. Han kunde inte få nog av Jocce som han följde med den här blicken så fort han var i närheten.

Maya fixade påskrset och vi pyntade med våra egenhändigt målade ägg från förra året. Det är så kul att måla ägg! Vi ritar på dom med smält stearin och doppar sedan i speciell äggmålarfärg. Sen kan man ha på mer stearin och doppa i andra färger så får man jätte fina färgblandningar!

Det här ägget färgade min pysselpappa till frukost. Han kokade dem inlindade i skal från en gullök.



Vilka härliga vårdagar vi fick och Nando kunde äntligen vara ute utan alla tjocka och klumpiga kläder!

Det var ett fantastiskt ljus i skogen som fick mossan att riktigt lysa vilket tyvärr inte framgår på bilden... Det är en riktig trollmorsskog!

Tänk om man själv kunde få sova vaggandes i en gosig vagn. Herr Nilsson var iallafall väldigt nöjd med helgen som även var helgen då han fyllde 6 månader samt tog sina första RIKTIGA krypsteg!

Nej inga flera kuddar nu...

Iallafall inte tills vi har flyttat in... Tänker ungefär 99% av min vakna tid på vad jag ska köpa/hitta till min nya lägenhet. Helst hitta. Drömmer om att också hitta fina stringhyllor i ett soprum... Och en tvåsittssoffa i josef franktyg... Kan ingen slänga en sån tack! Och så vill jag hitta en milijard trasmattor...

torsdag 1 april 2010

Tänker mig att jag ska göra en sån här i nått av rummen förslagsvis ett av sovrummen! Kan ju inte va så svårt att bara klippa till tapet i olika mönster och klistra upp! Ååå vill ha nycklarna nuuu och sätta igång!