onsdag 30 september 2009

Minilapptäcke...

Har börjat vagga fram som ett riktigt gravido nu och det är kanske på tiden! Jag har annars klarat mig från de flesta graviditetskrämpor men nu tror jag att det är foglossning på gång. Har tillbringat dagen hemma och det är faktiskt första gången på mycket länge! Idag skulle jag egentligen infunnit mig på den sista examinationen för min kurs men jag tog mig friheten att skolka. Jag tycker att jag har skäl för det nu och hoppas jag kan kompletera det på något sätt...

Dagen har jag ägnat åt att sy klart mitt minilapptäcke! Det har tagit mig typ ett halvår att färdigställa men då måste jag säga att det inte har blivit så många aktivt arbetande timmar. Jag har längtat efter att få tid till mer sånt å jag har redan börjat att fundera på nästa!


Så här såg det ut i juli...

Här är det färdiga resultatet...

Måste säga att jag är mycket nöjd!

tisdag 29 september 2009

Proppen har gått!



Proppen har gått! Ja alltså slemproppen som det så vackert kallas. Enligt bekanta betyder det att stunden är nära men på vårdguiden står det att det fortfarande kan ta några dagar. Men det känns som att det är på gång. Har haft en del små förverkar och nu har jag för första gången känt vad foglossning kan innebära.

Lillsyrran (Maya) har kommit med två namnförslag: Nora och Jamina tror jag det var. Hon tror bestämt att det blir en tjej och att hon kommer på onsdag, alltså imorgon.

Nu ska jag fortsätta på mitt minilapptäcke!

söndag 27 september 2009

40+0

Jaha då var det dagen då det skulle ske men nej, Barnhans väljer att vänta lite till. Jag hade lite svårt att sova i natt, idag är ju ändå dagen som jag har gått och väntat på i flera månader trots att jag vet att det kan ta upp till två veckor till. Nu förstår jag varför väntande blir olåliga mot slutet! Inte för att det är så fysiskt jobbigt utan för att det är något som man inte kan styra över. Men det är väl bara att lära sig att barn är oförutsägbara och att de har en egen vilja. Jag kommer ihåg känslan vid första sparken och hur konstigt det var att inte kunna få den att sparka på begäran!

Idag har varit en slappardag med Quiksilver Pro France 2009. Så har jag tvättat alla inköp från igår och gjort klart Barnhans säng! Äntligen! Ska bara försöka dölja de där fula hörnen på något sätt men annars måste jag säga att jag är mycket nöjd!


Heldag med Faran!

Igår var en riktigt heldag med Faran! Start kl 10.00 på Skopan loppis i Upplands-Väsby med inköp av diverse bebis grejer för en billig penning! Bl.a. en Baby Björn sele för 25 kr! Det är verkligen en riktig fyndplats! För några veckor sen köpte jag en hel kasse med bebiskläder som såg ut att vara aldeles nya för 15 kr plagget! Antagligen är det den storleken som dom knapt hinner prova innan dom är för små men ändå!

Sen bar det iväg till Farmors hus på Färingsö med fika på Äppelfabriken! Underbara plats!!!

http://www.appelfabriken.se/

Älsklingssoffan hos farmor!

fredag 25 september 2009

I väntan på Barnhans...


Ja då var studierna avklarade för den här gången och den långa (eller korta) väntan på Barnhans har börjat.... Jag kanske måste förklara det här med Barnhans? Det är så att jag väntar barn beräknat den 27:e september alltså nu på söndag och i väntan på denna lilla skapelses ankomst har min kära mor valt att benämna denne för "Barnhans".

Vem var då Barnhans? Jo, tydligen huvudrollen i boken "vems lilla mössa flyger" som hon läste för mig när jag var liten.

Men nej, vi vet inte vad det blir så det kan lika gärna vara en Tilda, Klara, Juli, Amanda eller nån annan liten person som kommer. Eller varför inte Nando, Felix, Julian, Martin (Juniors första namnförslag) Netinho eller Manuel (Juniors mammas förslag). Det är onekligen ångestladdat det här med namn men jag hoppas på att det ska vara självklart när jag ser hon/hen eller han.
Har du några förslag så är de varmt välkomna! Det enda kravet är att de måste fungera både i Sverige och Brasilien :)